Påske og notater

18. april

Det rundformede eplet trillet nedover magen hennes, frem og tilbake i varige vindkast. Tygger fem store biter, nå er de innenfor istedenfor utenfor. Den tykke saften av syrlighet sprer seg nedover ganen, gir næring.

Stirrer på platespilleren som snurrer rundt rundt rundt

Vil ikke forsvinne i hastigheten, lydene tar meg med til et annet sted, forsvinner inn i de små forvridde melodier av ydmykelse. Ordene sklir så lett, plukker dem opp fra en turkis benk, tygger, svelger, ruler dem rundt på tungekanten i ti lange sekunder. Jeg er ord, ordene er inni og utenpå meg. Ord er det eneste jeg forstår, i disse dager.

Jeg har en sol på armen som skal lyse opp, den vil være der i omkring 93 dager. 93 dager med ustabilitet, jeg begynner å tro at jeg aldri kommer til å bli bedre, det er ørsmå sterke løgnbedrag fra hjernen. Gresstrå er det man skulle vært, et som tålte sol og vind og regn og dalende snøkrystaller. Det som livnærte seg av bakkens vekst. Vi gjør det vi også, alle sammen. Vi har samtidig mer å styre, mer å ta kontroll over. Jeg er ikke klar for å vokse meg sterk.

23. april

Følelsene er varmere, lettere å forstå. Solen lyser så sterkt og klart, så sterkt at ingen kan gjøre noen annen motstand enn å ta opp smilehullene. Våren gjør meg sterkere, alt som buldret igjennom fra den kjølige høsten helt til solen kom fram igjen er klart til å leges, det lar seg omformes til jord og slipper de små frøene med vekst forbi forbi. Lar de spire bittesmå frø. Drikker eplejus og mangote på et gult, vasker pensler og hjertet på samme tid, har søkt jobb som guide i Munchs hus i sommer, jeg krysser fingrene for jeg er så innmari glad i Munch. 

4 kommentarer

Ida

23.04.2014 kl.22:18

Hvilken sykdom er det du har? :/

jannicke

24.04.2014 kl.10:13

du skriver så fint, uansett hva det er om! jeg blir så inspirert av deg og fargene dine, og du bringer mye glede til meg. jeg ønsker deg god bedring <3

Regnboge

24.04.2014 kl.14:20

"Jeg er ikke klar for å vokse meg sterk." Den var vond. Og då gjorde det so gødt å lese vidare at sola og årstida gjer det litt betre.

Vonar du blir endå betre i tida framover, og at du får sommarjobben på Munchs hus. Det blir noke endå finare og endå meir spennande med deg vandrande omkring!

Blå orkidear, jo! Og fin kjole (eller skjørt).

LISA

24.04.2014 kl.16:36

Fine ord og fine bilder, jeg syns du er så flink. Og så håper jeg at du får sommerjobben!

zipony

24.04.2014 kl.23:40

du skriver så levende og veldig unikt. også er det alltid masse planter og farger her inne, det setter følelsene mine i sving. takk.

Skriv en ny kommentar

hits