Siluetter

Vegansk kakao med nøttesmør og samler sammen alle grønnsakene jeg kan i drivhuset før jeg hakker løs på kjøkkenet og heller oppi mer urter enn det jeg kan bære, vandrer rundt og rundt i skogen til mørket slipper til og øynene skimter kun skygger av siluetter, to mørke siluetter som genuint lar glede slippe inn i hjertene sine. De vandrer lydløst avgårde hånd i hånd, det er så mange bånd som kan knytes hardt, stramt og med så tykk tråd at man nærmest ikke kan puste med årene som flyr forbi øynene på en. Det kan knytes lett som en fjær, stramt som metall og det er kanskje de sterkeste som varer mens de andre flyver avsted i vindens melankoli. De tynne trådene kan rakne hvert eneste øyeblikk og man vet aldri hvor en har hverandre, de tykke ligger alltid gjemt et sted imellom grenene og de kan plukkes opp hvert minste sekund når man ønsker hjelp eller en hånd som kan holde rundt.

En sydvest på hodet og strømper på verandaen, tre epler i hånden, epler på gresset, tar en bit før minigrisen molly kommer og tar en til, trasking på loppemarked med bilderammer og et stort bildet i begge hender, står på hendene og bøyer kroppen og jeg har en tryllestav bak øret som suser rundt til stjernehimmelen suser over en, så er det neste dag og det man lurer mest på er hvor mange blomster man kan observere i løpet av dagen.Prestekrager er det vakreste jeg vet om, hva er din favoritt blomst?

(ps av og til bruker jeg ord som melankoli osv. selv om betydning av det er særdeles trist synes jeg det er så fint at jeg innbiller meg at det betyr noe usedvanlig nydelig, og slik er det med mange ord)

5 kommentarer

Ida Marie

16.09.2013 kl.20:30

Dette var vakkert! Og du, det med melankolien, det der gjer eg også. tihi

Weronika Ellen Irena

16.09.2013 kl.22:26

å bildene av blomstene er supre! jeg har tenkt mye på hvilken blomst som er min favoritt, men som du vet er jeg kresen, så jeg har ikke funnet en enda.

jeg synes ergelig er veldig pent.

Helle Ovedie

17.09.2013 kl.13:49

BAKGRUNNEN DIN ER MUMMITROLLET! Jeg tenkte på mange andre kommentarer å komme med, men så ble jg så oppslukt i Lille My som løper over skjermen så jeg klarer ikke.

Embla Vatne Brean

22.09.2013 kl.00:13

Åh, dette var fint og det ga meg skikkelig høststemning!

Jeg har også en tendens til å bruke melankoli (uten å tenke på hva det egentlig betyr), bare fordi ordet er så fint.

Regnboge

06.10.2013 kl.10:14

"de tykke ligger alltid gjemt et sted imellom grenene og de kan plukkes opp hvert minste sekund når man ønsker hjelp eller en hånd som kan holde rundt."

Mine yndlingsblomar er kanskje liljekonvall. Eller kaprifol. Eller kvitveis. Eller iris.

Skriv en ny kommentar

hits