Oldemors gardiner

Kjærlighetens vesen, sterkere enn sollyset som slipper til mellom oldemors gardiner. Det som får deg til å krype så alt for ynkelig på bakken, det som får deg til å danse rundt time etter time med en rak rygg og et skjevt smil, det som får deg til å le med blomster i håret og tankene fordufter til et annet sted. Det vugger i bakgrunnen selv om man ikke tenker på det store eller det hele, det dunker så innmari hardt. Det som får hjerte til å hamre og hamre litt til, plutselig blir alt mye mer levende og det du aller mest vil er å holde han i hånden, stryke det krusete håret i en eneste bevegelse og gi et kyss fylt med lys og mer eksistens enn det du noensinne kunne tenke deg,

Hustak, takhus og det som følger med, det er ikke et annet vesen som noensinne vil kunne forklare det. Den silkemyke stemmen og penslene som stryker over maleriet fylt med redsel og hender, knokler og ansiktsuttrykk som får en til å beundre. Beundre verden, deg og alle de andre menneskene som holder hjertet sitt så innmari tett inntil seg og det siste de vil er å kunne gi det til verden omkring dem. Hemmelighetsfylte tanker som ror vekk i sine egne hoder.

(Virkelighetsrelatert på en måte men kanskje aller mest til den ytterste eksistens av sitt eget vesen)


Armer, hender, glatte fingertupper slår ned til havbunnen, hodet dukker ned og plutselig er jeg ingenting annet enn en del av en sandstorm. Boblene presses opp og de dunker rundt hele min kropp. Små luftbobler som presser og presser litt mer så de strekker seg helt opp til overflaten. Jeg puster og danser, armene sveiver og bena faller foran meg og plutselig er det blåmerker, jord og jeg stirrer forvirret omkring, men det går ikke to sekunder før man svaier igjen, armer, ben, hodet, det er ikke en eneste tanke som forstyrrer. Det er ikke rom for en eneste forstyrrende tanke å slippe til, det er bare bevegelse i universets åpne armer.

Én kommentar

Regnboge

24.07.2013 kl.10:41

"kyss fylt med lys og mer eksistens enn det du noensinne kunne tenke deg" Det må vere den vakraste skildringa av eit kyss eg har lese.

Fekk finrare bilete inne i hovudet mitt no.

Skriv en ny kommentar

hits