Sollys og sjøluft

Jeg vasker håret i hagen med den stripete hageslangen, i samme øyeblikk inviterer jeg minigrisen med på eventyr men hun viker heller unna, for det hun liker aller best er varme. Varme føtter og varme i hjertet. I det vannet fosser ut av hageslangen dannes det en regnbue og solstrålene treffer meg i øynene i det jeg studerer magien som skjer rett foran øynene mine. Dagen før tenkte jeg at jeg må skrive en bok om havet, om bølgene som slår mot vannkanten for det er det eneste de kan. Om alle skapningene som man ikke ennå har satt navn på og bølgene som treffer nesetippen i det man tar svømmetakene utover bukta. Jeg speider under vannet for å holde utkikk, det er mosegrønt og jeg kjenner at det driver over meg. Vannet siles sakte igjennom munnen og jeg holder hodet oppe med harde tak. Vanndråpene som har samlet seg i ufattelig store mengder, armer og ben trosser hverandre, jeg tror de har det ganske så fint. 

I det jeg sanker skjell på stranden står jeg igjen med litt for mange spørsmål, hvordan dannes alle disse blå og lilla nyansene. Jeg tenker på skjellmesteren som bor under det dypeste hav, som maler og maler med håret sitt i alle nyanser. Det kommer bobler og sokker ut av ørene hans for han blir så forvirret over alle mønstrene som ikke blir slik han vil, men tilslutt finner han ut at havet er hans gode venn og da kan man bare lytte med alle sanser. Han sender fiskene ut på tokt for å fordele de fargede skjellene for det gjør alle glade og det er den beste grunnen til å gjøre ting i seg selv. 
Sommerferie og gode minner skal skapes fylt med solnedganger og litt for mange kopper med te. Et år med formgivningsfag er forbi og det har vært så flott, lærerikt og så mange nye vennskap har blitt dannet, hurra!

7 kommentarer

Regnboge

20.06.2013 kl.22:23

"Dagen før tenkte jeg at jeg må skrive en bok om havet, om bølgene som slår mot vannkanten for det er det eneste de kan." Det er noke eige med havet, som om det kallar på oss, men samtidig vil halde oss på ein viss avstand.

"Jeg tenker på skjellmesteren som bor under det dypeste hav, som maler og maler med håret sitt i alle nyanser." Kan eg få utfordre seg til å skrive ut denne ideen til ei historie/ein lenger tekst? Ein gong du har tid og er inspirert, so klart, ikkje slik at du absolutt må. Men eg trur den historia hadde blitt heilt nydeleg.

mathilde

21.06.2013 kl.01:36

mållaus

du har så fine tankar og så vakre ord å skildre dei med

Sol Storkås

21.06.2013 kl.23:04

Å, må igjen si at jeg syns du skriver utrolig bra og pent!

// ja, det er det! Tusen takk!

Weronika Ellen Irena

22.06.2013 kl.09:17

Dette var akkurat hva jeg trengte idag. Litt hverdagsmagi. Og om du gir ut bok, er jeg nummer en i køen.

Weronika Ellen Irena

03.07.2013 kl.22:59

Tusen takk fineste!

Weronika Ellen Irena

06.07.2013 kl.22:53

Sv: Det gjør meg så glad! Er litt lei av folk som er veggis og lever et liv med ferdiglaget veggismat som man finner i butikken, chips, brød og pizza med ost. Jeg synes det er litt feigt å bare unngå kjøtt på den måten. Innerst inne vil jeg bli en mesterbaker. mamma har alltid sagt at jeg burde byttet yrke fordi jeg får så ekstremt mye glede av å bake kaker og gjærbakst- fra bunnen av. nomnom.

wondersoftea

07.07.2013 kl.01:04

Weronika Ellen Irena: Jeg håper bare for deres egen skyld at de en dag skjønner at kroppen ikke tåler det lenger, altså det er vel bedre å spise kjøtt og få i seg næring enn å behandle kroppen sin som et søppelspann for å si det på den måten. For hvordan kan kroppen fungere når man ikke gir den det den trenger. Åå, håper du idet minste kan bli det på fritiden, baking er innmari fint. Hurra for allergier og intoleranse som gjør at jeg kan spise ekstremt få bakverk haha.

Skriv en ny kommentar

hits